Velden zijn niet correct ingevuld

Mijn werknemer heeft een ongeluk gehad, kan ik schadevergoeding krijgen?

Het kan voorkomen dat uw werknemer ziek wordt of letsel oploopt buiten zijn/haar schuld. Vaak is dit het geval bij verkeersongevallen. U wordt als werkgever dan opgezadeld met veel kosten en moeilijkheden. U moet het salaris van de werknemer doorbetalen en moet kosten maken voor reintegratie.

Als de arbeidsongeschiktheid de schuld is van een ander (juridisch: als een derde aansprakelijk is) kunt u de schade die u als werkgever lijdt ook verhalen op de aansprakelijke partij. Dit noemen we loonschade verhaal. Vaak is de veroorzaker van het het ongeval/letsel verzekerd, zodat de schade op de verzekeraar verhaald kan worden. Die schade kan aardig oplopen wanneer de arbeidsongeschiktheid langdurig is.

Loonschade is verhaalbaar tot vijf jaar na het ontstaan van de schade. Ook wanneer het dus al enige tijd geleden is dat uw werknemer buiten zijn/haar schuld arbeidsongeschikt is geworden, kan het de moeite lonen te onderzoeken of uw schade als werkgever kan worden verhaald.

Meer weten?

Actio Advocaten is de juridische partner voor het MKB. Wij zijn gevestigd in Assen en Hoogeveen. Neem contact op met één van onze medewerkers of vul ons 'bel mij terug' formulier in. Er wordt dan binnen 24 uur contact met u opgenomen.

Gerelateerde vragen