Velden zijn niet correct ingevuld

Mijn werknemer heeft een ongeluk gehad, kan ik schadevergoeding krijgen?

Het kan voorkomen dat een werknemer ziek wordt of letsel oploopt buiten zijn/haar schuld. Vaak is dit het geval bij verkeersongevallen. Als werkgever word je dan opgezadeld met veel kosten en moeilijkheden. Het salaris van de werknemer moet doorbetaald worden en er worden kosten gemaakt voor re-integratie.

Loonschade verhalen

Als de arbeidsongeschiktheid de schuld is van een ander (juridisch: als een derde aansprakelijk is) kun je de schade die je als werkgever lijdt ook verhalen op de aansprakelijke partij. Dit noemen we loonschade verhaal. Vaak is de veroorzaker van het ongeval/letsel verzekerd, zodat de schade op de verzekeraar verhaald kan worden. Die schade kan aardig oplopen wanneer de arbeidsongeschiktheid langdurig is.

Loonschade is verhaalbaar tot vijf jaar na het ontstaan van de schade. Wanneer het al enige tijd geleden is dat de werknemer buiten zijn/haar schuld arbeidsongeschikt is geworden, kan het de moeite lonen te onderzoeken of de schade als werkgever kan worden verhaald.

Meer weten?

Actio Advocaten is de juridische partner voor het MKB. Wij zijn gevestigd in Assen en Hoogeveen. Neem contact op via het onderstaande formulier.

 

Contactformulier

Gerelateerde vragen