Velden zijn niet correct ingevuld

Verbintenissenrecht: Actio is er voor de kleine lettertjes

Het is onverstandig om afspraken enkel vast te leggen met een handdruk. Of vertrouwen op de blauwe ogen van de andere partij. Afspraken moeten op papier staan, ondertekend, in heldere taal. En daarbij moet jouw belang als ondernemer zo goed mogelijk beschermd worden. Daarom is het belangrijk dat een contract of overeenkomst duidelijk is opgesteld. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in verbintenissenrecht, waaronder contracten en overeenkomsten vallen. 

Wat is verbintenissenrecht?

Partijen gaan in het dagelijks leven verbintenissen met elkaar aan. Zowel in het bedrijfsleven als in ons persoonlijke leven. Elk moment dat je een verbintenis aangaat, heb je te maken met verbintenissenrecht. De regels over de rechten en plichten van partijen bij een verbintenis zijn opgenomen in het verbintenissenrecht. 

Een verbintenis kan op verschillende manieren ontstaan. Zo kan een verbintenis uit de wet ontstaan of een natuurlijke verbintenis. In de meeste gevallen ontstaat een verbintenis echter uit een overeenkomst. Denk aan een arbeidsovereenkomst of koopovereenkomst. Het is van essentieel belang om afspraken juridisch op de juiste manier vast te leggen. Onze advocaten verbintenissenrecht kunnen jou als ondernemer hierbij helpen.

Contracten helpen jouw belang te beschermen

Een contract is niet zomaar een stuk papier dat je even van internet haalt. Een contract is een zorgvuldige vastlegging van de bedoeling van partijen en de afspraken die ze maken. Een contract is een verdeling van risico’s in onvoorziene gevallen. Ondernemers zijn altijd heel enthousiast als het gaat om business, maar denken minder na over risico’s. Logisch; je bent positief ingesteld.

Daarom zijn wij er voor de kleine lettertjes. Om ervoor te zorgen dat er goed nagedacht wordt over de vraag hoe het moet als de samenwerking toch niet zo goed verloopt. Of de wederpartij failliet gaat. Of u eigenlijk gewoon van het contract af wilt. Een contract is een investering in de toekomst. Het is net een paraplu: je hebt hem meestal uiteindelijk niet nodig, maar als het begint te regenen ben je maar wat blij dat je hem hebt

Van algemene voorwaarden tot contract voor een bedrijfsovername

Bij Actio Advocaten doen we dagelijks niets anders dan contracten maken, wijzigen, erover onderhandelen, en als partijen ruzie krijgen, erover procederen. Of het gaat om een contract voor een bedrijfsovername, een geldlening, de verhuur van een pand, algemene voorwaarden of het in dienst nemen van personeel. Onze advocaten verbintenissenrecht hebben zeer ruime ervaring als het op overeenkomsten aan komt. 

Veelgestelde vragen over overeenkomsten

Er bestaan verschillende soorten overeenkomsten en contracten. Denk aan een bruikleenovereenkomst, koopovereenkomst of pachtovereenkomst. Weet jij wat ze precies inhouden? Alle vragen omtrent deze onderwerpen worden behandeld in onze Veelgestelde Vragen

Verbintenissenrecht in Assen & Hoogeveen

Op zoek naar een advocaat in Assen of Hoogeveen die gespecialiseerd is in verbintenissenrecht? Dan ben je bij Actio Advocaten aan het juiste adres. Van het opstellen van contracten tot het maken van algemene voorwaarden; onze MKB-advocaten staan je graag bij met advies en strategie. Maak een afspraak in Assen of Hoogeveen en we kijken samen naar jouw juridische vraagstuk.


Neem contact op met Actio Advocaten

Wilt u een overeenkomst laten opstellen, of heeft u vragen over een contract? Neem vrijblijvend contact op via het onderstaande formulier of via 0592-751900 (Assen) of 0528-820030 (Hoogeveen).