Velden zijn niet correct ingevuld

Het team van Actio Advocaten

team-actio-advocaten-assen-hoogeveen


Jan Maarten Pol

Advocaat

Jan Maarten is bijna twintig jaar advocaat en oprichter van Actio. Hij heeft zijn sporen verdiend in de ondernemingsrechtpraktijk en als curator in faillissementen. ‘Ik kom uit een ondernemersfamilie, ik voel me dus ook prettig bij ondernemers. Daarom werken we bij Actio uitsluitend voor bedrijven en instellingen. Ik doe dat door mijn klanten te helpen met strategische zaken, zoals het kopen van een concurrent of verkopen van hun eigen bedrijf. Bij het onderhandelen over en opstellen van contracten. Dat zijn intensieve trajecten, soms nachtwerk, maar onder die druk presteer ik goed. En als het moet gaan we naar de rechter, daar moet je niet te bang voor zijn. Bemiddelen is leuk, maar soms moet er gewoon een principiële knoop worden doorgehakt. Procederen doe ik dus regelmatig en ook met veel plezier. Het is mooi als je in een vonnis leest dat de rechter je vooraf bedachte strategie over heeft genomen. Er is niets fijner dan een winnend vonnis op je bureau te krijgen.’ Naast het werk is Jan Maarten actief (geweest) in verschillende besturen van verenigingen, de PKN en als commissaris bij een uitvaartverzekeraar.


Marcel Walvius

Advocaat

Marcel is in 1999 afgestudeerd en in Assen als advocaat begonnen. In zijn eerste jaren als advocaat was hij werkzaam in een algemene praktijk. Gaandeweg is hij zich gaan toeleggen op het arbeidsrecht, het contractenrecht en het ondernemersrecht. Per 1 maart 2011 heeft hij de overstap gemaakt naar Actio en sindsdien is hij verantwoordelijk voor de vestiging in Hoogeveen. Marcel houdt zich vooral bezig met de juridische zaken waar werkgevers mee te maken hebben. ‘Als huisadvocaat ben ik vraagbaak voor diverse bedrijven, maar ook instellingen in de zorgsector. Dat gaat informeel; mijn klanten bellen me op mijn 06, voor kort en snel overleg. Dat houdt niet op om 17.00 ’s middags, beschikbaar en bereikbaar zijn vinden mijn klanten belangrijk. Mijn werk bestaat uit het adviseren en procederen in zaken over arbeidsovereenkomsten, ontslag, reorganisatie, ziekteverzuim, arbeidsvoorwaarden, overgang van onderneming, koopcontracten en overeenkomsten van opdracht. Ik ben competitief, heb een hekel aan verliezen. Mijn uitdaging ligt erin om een zo goed mogelijk resultaat te halen, ook al lijken de kansen vooraf beroerd.’ Naast zijn werk als advocaat is Marcel sinds 2004 bestuurslid van de Stichting Sporttechnisch Kader Drenthe te Beilen; een stichting met als doel sportverenigingen in Drenthe te ondersteunen op het gebied van het arbeidsrecht. Daarnaast is hij regelmatig te vinden op de voetbalvelden.


Amanda van de Sande

Advocaat

Amanda werkt sinds 2014 bij Actio. Ze is een betrokken advocaat met levenslange ervaring in het MKB. Amanda heeft haar zinnen gezet op de ondernemingsrechtpraktijk binnen de advocatuur omdat zij precies weet wat prioriteit heeft voor een ondernemer. ‘Een ondernemer moet doen waar hij goed in is en waar hij zijn geld mee verdient. Om de ondernemer te helpen, doe ik waar ik goed in ben: alle juridische uitdagingen van deze ondernemer overnemen. Door hem te adviseren als er keuzes gemaakt moeten worden, te onderhandelen als er iets opgelost moet worden en te procederen als het gelijk moet worden gehaald. Er is altijd een oplossing voor uw situatie. Zo niet, dan toch.’ Als de toga uitgaat, trekt Amanda graag de wandelschoenen aan. Ze trekt er regelmatig op uit om van de rust en de schoonheid van de Drentse en Groningse natuur te genieten. Daarnaast is ze altijd in voor een hapje, een drankje en gezelligheid en bestaat de kans dat je haar voorbij ziet vliegen tijdens het hardlopen. Zo blijft zij gefocust om het mooiste vak uit te oefenen, op een niveau dat u van haar verwacht.


Frouke Douma

Advocaat

Frouke is sinds 2015 aan Actio verbonden, nadat ze als jurist bij een accountantskantoor heeft gewerkt. Naast haar werk als advocaat is ze ook verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze promotieonderzoek doet naar pandrecht en verhaal in internationale insolventieprocedures. Frouke ondersteunt de curator in de faillissementspraktijk. Daarnaast adviseert ze ondernemers bij het opstellen van zakelijke overeenkomsten en over zekerheidsrechten, zoals het eigendomsvoorbehoud en pand- en hypotheekrechten. Ze is analytisch, doelgericht, betrokken en denkt mee met de klant. ‘Fact-finding en inhoudelijke kennis van zaken vind ik erg belangrijk. Met die kennis kun je net de meerwaarde bieden die de klant nodig heeft. Bijvoorbeeld voor een creatieve oplossing in een contract, of om de rechter in een procedure te overtuigen van ons gelijk. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te zeilen over de Friese meren, volleybal ik graag en speel ik regelmatig gitaar.’