Velden zijn niet correct ingevuld

Huib Scheper

Advocaat

Contact: scheper@actio.nl

Expertises: Vastgoed, Huur, Insolventie, Procederen


Huib is geboren en getogen in de regio Hoogeveen en is een ervaren advocaat. ‘Ik kom uit een ondernemersfamilie. In mijn jeugd kreeg ik al mee dat ondernemen mogelijkheden biedt, maar ook dat het gepaard gaat met risico's en tegenslagen. Toen een carrière als straaljagerpiloot niet te verwezenlijken bleek, besloot ik dat ik er voor ondernemers wilde zijn. Ik wilde ze helpen bij tegenslagen. Ik wilde advocaat worden.

Na mijn rechtenstudie in Groningen ben ik in 2011 neergestreken in Twente waar ik bijna 7 jaar geleden ben beëdigd. 'Drenten en Twenten, dat bet mekoar niet', zei een cliënt daar. Ik heb zeven jaar met heel veel plezier in het Twentse gewerkt. Totdat ik in contact kwam met Jan Maarten en Marcel. Een aantal fijne gesprekken heeft ertoe geleid dat ik per 1 januari 2018 als advocaat verbonden ben aan Actio Advocaten.

Ik heb een advies- en procespraktijk waarin de nadruk ligt op het vastgoedrecht: alles wat te maken heeft met onroerend goed, zoals aan- en verkoop, huur en verhuur, maar ook bouwrecht waaronder aanneming van werk. Ik heb veel ervaring in het voeren van procedures bij de kantonrechter, de rechtbank en het gerechtshof.’

Huib is naast zijn werk druk met zijn gezin, voetbal en diverse netwerkclubs.

Huib heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd: Verbintenissenrecht en Huurrecht (Bedrijfsruimte, woonruimte). Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOVA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.