Velden zijn niet correct ingevuld

Marcel Walvius

Advocaat

Contact: walvius@actio.nl

Expertises:  Personeel, Contracten, Onderneming


Marcel is in 1999 afgestudeerd en in Assen als advocaat begonnen. In zijn eerste jaren als advocaat was hij werkzaam in een algemene praktijk. Gaandeweg is hij zich gaan toeleggen op het arbeidsrecht, het contractenrecht en het ondernemersrecht. Per 1 maart 2011 heeft hij de overstap gemaakt naar Actio en sindsdien is hij verantwoordelijk voor de vestiging in Hoogeveen.

Marcel houdt zich vooral bezig met de juridische zaken waar werkgevers mee te maken hebben. ‘Als huisadvocaat ben ik vraagbaak voor diverse bedrijven, maar ook instellingen in de zorgsector. Dat gaat informeel; mijn klanten bellen me op mijn 06, voor kort en snel overleg. Dat houdt niet op om 17.00 ’s middags, beschikbaar en bereikbaar zijn vinden mijn klanten belangrijk.

Mijn werk bestaat uit het adviseren en procederen in zaken over arbeidsovereenkomsten, ontslag, reorganisatie, ziekteverzuim, arbeidsvoorwaarden, overgang van onderneming, koopcontracten en overeenkomsten van opdracht. Ik ben competitief, heb een hekel aan verliezen. Mijn uitdaging ligt erin om een zo goed mogelijk resultaat te halen, ook al lijken de kansen vooraf beroerd.’

Naast zijn werk als advocaat is Marcel sinds 2004 bestuurslid van de Stichting Sporttechnisch Kader Drenthe te Beilen; een stichting met als doel sportverenigingen in Drenthe te ondersteunen op het gebied van het arbeidsrecht. Daarnaast is hij regelmatig te vinden op de voetbalvelden.

Marcel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht en Verbintenissenrecht (overeenkomsten). Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOVA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.