Velden zijn niet correct ingevuld

Insolventierecht: uw advocaat bij faillissementen

'Mijn klant is failliet, ik kan naar mijn centen fluiten.' Dat wordt vaak gezegd, maar klopt het ook altijd? We zijn zo eerlijk om toe te geven dat in driekwart van de faillissementen, de handelscrediteuren geen uitkering krijgen. Maar toch kan het lonend zijn om te onderzoeken of er nog andere mogelijkheden zijn. Misschien kunnen geleverde goederen teruggehaald worden met een beroep op de leveringsvoorwaarden of een recht van reclame. Misschien kunt u aanspraak maken op een wettelijke voorrang, zodat uw positie als schuldeiser beter wordt.

Specialist in insolventierecht en faillissementen

Actio is gespecialiseerd in faillissementsrecht. Het kantoor wordt regelmatig benoemd als curator in faillissementen. Omdat we als curator werken, kunnen we ondernemers ook heel goed bijstaan als ze hun goederen willen terughalen, of als u een failliet bedrijf van de curator wilt overnemen, zoals bij een doorstart. En als uw bedrijf in zwaar weer zit, is het goed om eens te kijken of u zelf als bestuurder geen onnodige risico’s loopt. Een gesprek met een advocaat van Actio kan misschien voorkomen dat u later een moeilijk gesprek met de curator moet voeren. Denk dus niet te snel dat een faillissement van een klant of leverancier, of van uw eigen bedrijf, einde verhaal is; er zit soms nog meer in voor u dan u denkt. Neem contact op met Actio, het verplicht u tot niets.

Juridisch adviseur en advocaat voor het MKB

Actio Advocaten heeft vestigingen in Assen en Hoogeveen. Wij werken uitsluitend voor ondernemers. Als echte ondernemers spreken wij uw taal en denken wij met u mee. In onze vraagbaak vindt u antwoorden op veelgestelde vragen die u als ondernemer kunt tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan vragen omtrent het ontvangen van een jaaropgave als uw werkgever failliet is, het terugkrijgen van uw geld bij een faillissement of wat bestuurdersaansprakelijkheid is.


Neem contact op met Actio Advocaten

Wilt u weten wat Actio voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op via het onderstaande formulier of via 0592-751900 (Assen) of 0528-820030 (Hoogeveen).