Velden zijn niet correct ingevuld

Vakantiecheck: met een gerust hart op vakantie

Ken je die vakantiecheck die garages aanbieden om met een gerust hart met de auto op vakantie te kunnen? Niet alleen je auto heeft een vakantiecheck nodig. Ook voor je bedrijf is het verstandig om af en toe stil te staan bij een aantal zaken. Functioneren alle onderdelen nog goed of moet er hier en daar gesleuteld worden? 

De weken tijdens de zomervakantie zijn een mooi moment om zo’n vakantiecheck te doen. Deze (veelal) rustigere periode biedt kansen om bepaalde projecten en acties op te pakken die wellicht al veel te lang op de plank liggen. Denk bijvoorbeeld aan het uitzoeken van informatie, bijlezen op een vakgebied of het bijwerken van de achterstallige administratie. 

Bij dat laatste onderdeel bieden we je graag een helpende hand. Doe voor je bedrijf een check op de volgende vier onderdelen en ga met een gerust hart op vakantie. 


Doe de vakantiecheck


1. Denk om je debiteuren

De afgelopen maanden zijn bijzondere tijden geweest. De gevolgen van de coronacrisis worden steeds voelbaarder. Er ontstaan regelmatig situaties die vragen om wederzijds begrip. Dit betekent echter niet dat jouw facturen onbetaald moeten blijven. Dit is helemaal het geval als jouw bedrijf financiële gevolgen ondervindt van de huidige situatie en de lockdown. Zijn de onbetaalde facturen van consumenten? Neem dan onze blog over de 14-dagenbrief eens door.

Helaas worden er als gevolg van de coronacrisis meer faillissementen verwacht. Het kan daardoor voorkomen dat een van jouw debiteuren faillissement heeft aangevraagd of failliet is verklaard. In onze blog over failliete debiteuren lees je wat je kunt verwachten of doen.

Heb je al een incassotraject lopen, maar blijkt je debiteur niet meer te bestaan? Een hele vervelende situatie. Er zijn in dit geval een aantal opties, deze zijn uiteengezet in de blog ‘Wat te doen als je debiteur niet meer bestaat’.

In de vakantie is er ook tijd voor luchtigheid. Daarom willen we je deze 10 meest gebruikte smoezen om niet te betalen niet onthouden. Heb je zelf nog een toevoeging, laat het ons vooral weten.

2. Pas op voor je crediteuren

Het is ook mogelijk dat je zelf problemen hebt om de facturen te betalen. In veel gevallen is er in goed overleg met de crediteur een betalingsregeling mogelijk. Belangrijk is om op tijd met de crediteur te overleggen hierover. Heb je echter te maken met een crediteur die niet open staat voor een regeling, wees alert dat er geen beslag bij je wordt gelegd.

Is het echter zover gekomen dat er een deurwaarder een dagvaarding aan je heeft afgeleverd, lees dan hier wat je moet doen als je een dagvaarding hebt ontvangen.

3. Neem je contracten onder de loep

Voor ons als advocaten zijn contracten en overeenkomsten dagelijkse kost. We begrijpen dat voor jou de voorwaarden van zo’n overeenkomst al gauw naar de achtergrond verdwijnen. Toch is het goed om de lopende contracten eens onder de loep te nemen. Neem de ‘kleine lettertjes’ nog eens door en check of de einddatum al in zicht komt. Ben je bijvoorbeeld al een tijdje niet tevreden over een samenwerking, dan lees je in deze blog hoe je van een overeenkomst afkomt.

Ben je van plan een nieuwe samenwerking of andere overeenkomst aan te gaan, wees er dan zeker van wie je contractspartij is.

Sla ook je eigen algemene voorwaarden niet over. Persoonlijke algemene voorwaarden zijn voor de bedrijfsvoering zeer belangrijk. Nog niet bij iedereen is dit besef er. Wat zijn algemene voorwaarden precies en welk doel hebben ze? Wij hebben een blog met de 5 meest gestelde vragen over algemene voorwaarden.

4. Is je personeelsbestand nog in orde?

Heb je personeel in dienst en zitten daar contracten voor bepaalde tijd tussen? Het is fijn als alles op rolletjes loopt. Wordt een contract niet verlengd? Geef dit tijdig aan bij de werknemer. Doe je dit niet tijdig, dan riskeer je een boete.

Heeft de coronacrisis gevolgen voor de inzet van jouw personeel? De vraag ‘Mag ik werknemers ontslaan in verband met het coronavirus?’ is vaak gesteld. In onze blog over de vijf meest gestelde juridische vragen rondom de coronacrisis geven we het antwoord op deze vraag.

Heb je te maken met een andere personeelssituatie? Onze advocaten zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht. Op de website worden veel vragen over arbeidsrecht beantwoord.

Ready, set, check: klaar voor de vakantie

Zijn de bovenstaande onderdelen doorgenomen en alles is gecheckt? Mooi, dan kun je met een gerust hart van de vakantie genieten!

Mocht je tijdens de vakantiecheck geconstateerd hebben dat er onderdelen aan vervanging toe zijn, dan helpen we je daar graag bij. Van contracten doornemen tot het opstarten van een incassotraject, ons team van advocaten staat voor je klaar.

Vragen over ondernemings- of arbeidsrecht? Of een andere juridische vraag? Neem gerust contact met ons op, ook tijdens de vakantie zijn we bereikbaar. Neem vrijblijvend contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten voor ondernemers in Assen of Hoogeveen.Naar blogverzicht