Velden zijn niet correct ingevuld

Wat zijn de kosten van een procedure?

De kosten van een procedure bestaan doorgaans uit drie componenten:

  • het honorarium
  • griffierecht
  • de deurwaarderskosten

Het honorarium zijn de kosten voor uw advocaat. Dit hangt vaak af van de hoogte van het tarief en de aan de zaak bestede uren. Bekijk de tarieven van Actio.

Het griffierecht is een bedrag dat u aan de rechtbank betaalt om een zaak aanhangig te maken. Dit bedrag is afhankelijk van de hoedanigheid van de partij (particulier of BW/NV) en de hoogte van uw vordering. Het varieert van € 314,00 (vordering onbepaald) tot € 5.737,00 (vordering van meer dan € 100.000,00). Bekijk de actuele tarieven van griffierecht.

De deurwaarderskosten variëren van € 150,00 voor een dagvaarding tot meerdere honderden euro's in het geval van beslagleggingen.

Het is dus moeilijk vooraf te zeggen hoeveel een procedure precies gaat kosten. Actio doet vooraf altijd een kostenopgave, zodat u in elk geval een indruk heeft van de te verwachten kosten. Desgewenst kunt u met ons ook een prijsafspraak maken.

Meer weten?

Actio Advocaten is de juridische partner voor het MKB. Wij zijn gevestigd in Assen en Hoogeveen. Neem contact op met één van onze medewerkers of vul ons 'bel mij terug' formulier in. Er wordt dan binnen 24 uur contact met u opgenomen.

Gerelateerde vragen