Velden zijn niet correct ingevuld

Kan ik schadevergoeding krijgen als mijn werknemer een ongeluk krijgt?

Het kan voorkomen dat uw werknemer ziek wordt of letsel oploopt buiten zijn/haar schuld. Vaak is dit het geval bij verkeersongevallen. U wordt als werkgever dan opgezadeld met veel kosten en moeilijkheden. U moet het salaris van de werknemer doorbetalen en moet kosten maken voor reïntegratie. Gelukkig kunt u een gedeelte van de geleden schade verhalen op de veroorzaker van zo'n ongeluk.

Loonschade verhalen

Als de arbeidsongeschiktheid de schuld is van een ander (juridisch: als een derde aansprakelijk is) kunt u de schade die u als werkgever lijdt ook verhalen op de aansprakelijke partij. Dit noemen we loonschade verhaal. Vaak is de veroorzaker van het ongeval/letsel verzekerd, zodat de schade op de verzekeraar verhaald kan worden. Die schade kan aardig oplopen wanneer de arbeidsongeschiktheid langdurig is.

Terugwerkende kracht tot 5 jaar

Loonschade is verhaalbaar tot vijf jaar na het ontstaan van de schade. Ook wanneer het dus al enige tijd geleden is dat uw werknemer buiten zijn/haar schuld arbeidsongeschikt is geworden, kan het de moeite lonen te onderzoeken of uw schade als werkgever kan worden verhaald.

Uw zaak bespreken?

Bent u de dupe geworden van een ongeluk dat uw medewerker is overkomen, en bent u benieuwd hoe dit aan te vliegen? Onze advocaten in Hoogeveen kunnen u van advies voorzien. Neem contact op via 0528-820030 (Hoogeveen), of vul ons formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

 
De informatie op deze blog is uitsluitend voor algemene informatiedoeleinden en vormt geen juridisch advies. Hoewel wij streven naar nauwkeurigheid, kunnen wij geen garantie bieden voor de volledigheid of juistheid van de inhoud. De informatie kan verouderd zijn, aangezien wet- en regelgeving kan veranderen.


Naar blogverzicht