Velden zijn niet correct ingevuld

Kan ik schadevergoeding krijgen als mijn werknemer een ongeluk krijgt?

Het kan voorkomen dat uw werknemer ziek wordt of letsel oploopt buiten zijn/haar schuld. Vaak is dit het geval bij verkeersongevallen. U wordt als werkgever dan opgezadeld met veel kosten en moeilijkheden. U moet het salaris van de werknemer doorbetalen en moet kosten maken voor reïntegratie. Gelukkig kunt u een gedeelte van de geleden schade verhalen op de veroorzaker van zo'n ongeluk.

Loonschade verhalen

Als de arbeidsongeschiktheid de schuld is van een ander (juridisch: als een derde aansprakelijk is) kunt u de schade die u als werkgever lijdt ook verhalen op de aansprakelijke partij. Dit noemen we loonschade verhaal. Vaak is de veroorzaker van het ongeval/letsel verzekerd, zodat de schade op de verzekeraar verhaald kan worden. Die schade kan aardig oplopen wanneer de arbeidsongeschiktheid langdurig is.

Terugwerkende kracht tot 5 jaar

Loonschade is verhaalbaar tot vijf jaar na het ontstaan van de schade. Ook wanneer het dus al enige tijd geleden is dat uw werknemer buiten zijn/haar schuld arbeidsongeschikt is geworden, kan het de moeite lonen te onderzoeken of uw schade als werkgever kan worden verhaald.

Uw zaak bespreken?

Bent u de dupe geworden van een ongeluk dat uw medewerker is overkomen, en bent u benieuwd hoe dit aan te vliegen? Onze advocaten in Assen en Hoogeveen kunnen u van advies voorzien. Neem contact op via 0592-751900 (Assen) of 0528-820030 (Hoogeveen), of vul ons formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

 


Naar blogverzicht