Velden zijn niet correct ingevuld

Goed, snel en goedkoop

Advocatuur is soms een lastig beroep. Een klant betaalt voor het werk dat je doet, maar heeft weinig gevoel bij wat hij er voor terug krijgt. Als je een aannemer betaalt voor de bouw van een huis, zie je als eindresultaat het huis. Betaal je de tandarts, dan herinnert het gapende gat waar ooit een kies zat aan de noeste arbeid van de tandarts.

Vakwerk

Bij een advocaat is dat iets lastiger. Helemaal als het gaat om het opstellen of beoordelen van een contract. Over een contract van vier pagina’s kan een advocaat gerust vier dagen doen. Het opstellen van een contract is vaak een ingewikkeld proces, waarbij heel zorgvuldig geformuleerd moet worden en de belangen groot zijn. In onze praktijk hebben we maar al te vaak lange procedures gevoerd over contracten die op een namiddag door partijen zelf, met behulp van een internetmodelletje, in elkaar zijn gezet. Of door een accountant, die het opstellen van overeenkomsten er als service even bij gedaan heeft. Met dergelijk werk nemen wij als advocaat geen genoegen, en daarom besteden wij zorgvuldig aandacht aan het opstellen en beoordelen van overeenkomsten.

De indruk bestaat helaas nogal eens dat het maken van een goede overeenkomst een invuloefening zou zijn. En het controleren van een zelf gemaakt concept zou ook in een paar uurtjes klaar moeten kunnen, toch?

Te vaak krijgen we de vraag van klanten om een concept overeenkomst even snel door te nemen en te adviseren ‘of het goed zit’. En dat mag niet teveel kosten. Ook al gaat het om een contract met een waarde van vele tienduizenden, soms honderdduizenden, euro’s.

Standaard menu

Bij dat soort vragen bieden wij van Actio altijd ons standaard menu aan. Onze dienstverlening is er in drie soorten, namelijk goed, snel en goedkoop. U mag uit dat menu twee soorten kiezen. Goed en snel, is niet goedkoop. Goed en goedkoop, is niet snel. En goedkoop en snel, is niet goed. Aan u de keuze.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op.Naar blogverzicht