Velden zijn niet correct ingevuld

Hoera! Actio Hoogeveen bestaat 10 jaar

In maart 2011 startte Marcel Walvius in Hoogeveen met zijn kantoor van Actio Advocaten. Op een herkenbare locatie midden in het centrum van Hoogeveen staat hij inmiddels al 10 jaar ondernemers uit de regio en daarbuiten bij met juridisch advies.

Om dit moment niet ongemerkt voorbij te laten gaan, blikken we terug en kijken we vooruit met Marcel. 

Marcel, ook jij bent in 2011 een ‘startende ondernemer’ geweest. Aan welk advies heb jij zelf het meeste gehad?

Blijf bij jezelf, doe vooral de dingen die bij je passen en laat je adviseren.

Wat sprak en spreekt jou zo aan in arbeidsrecht en juridische ondersteuning voor specifiek ondernemers?

De veelzijdigheid van het arbeidsrecht spreekt mij aan. Je hebt te maken met verschillende mensen en uiteenlopende bedrijven: van eenmanszaak met één personeelslid tot grote organisaties met meer dan duizend medewerkers. In vergelijking tot het andere civiele zaken zijn er in het arbeidsrecht veel zittingen en het duurt meestal niet heel lang voordat er een uitspraak is.

Personeelskwesties kunnen voor een werkgever soms echt een worsteling zijn. In Nederland wordt er heel veel op het bordje van de ondernemer/werkgever gelegd. Daarbij denk ik aan bijvoorbeeld arbeidstijdverkorting en alles wat er komt kijken bij een zieke werknemer.

Wat is jou van de afgelopen 10 jaar het meeste bijgebleven?

Zonder twijfel onze bedrijfsuitjes naar Bonaire in 2013 en New York in 2018.

Kun jij een bepaalde trend ontdekken in het arbeidsrecht van de afgelopen 10 jaar?

Het arbeidsrecht is de afgelopen 10 jaren enorm veranderd. Niemand had 10 jaren geleden gehoord van een transitievergoeding, slapende dienstverbanden, ontslaggronden en billijke vergoedingen. Een trend is voor mij de toename van het aantal ZZP-ers en andere constructies.

Waar haal jij (de meeste) voldoening uit op zakelijk gebied?

Ik ben competitief ingesteld, en dat komt goed van pas in mijn werk. Uiteindelijk gaat het erom dat ik de klant zo goed mogelijk van dienst wil zijn; dat hoeft niet altijd in een procedure te zijn. Een goed resultaat van een zaak geeft voldoening, maar een gewonnen procedure is altijd een juichmoment.

Welke toekomstplannen heb jij voor jezelf en het kantoor?

Wij zijn een kantoor waar we ons iedere dag opnieuw voor de volle 100% inzetten voor onze klanten. Die focus en aandacht vraag ik van mijzelf en van onze medewerkers, dus mijn plan is hiermee door te gaan.

Actio Hoogeveen bestaat 10 jaarNaar nieuwsoverzicht