Velden zijn niet correct ingevuld

Wat gebeurt er bij beslagleggen?

Beslaglegging is de laatste tijd veel in het nieuws. Op de rekening van Wesley en Yolanthe wordt beslag gelegd door een beveiligingsbedrijf, Nina Brink en Pieter Storms leggen beslag op zo ongeveer alles van de journalist Eric Smit. Er zijn inmiddels zelfs Kamervragen over conservatoir beslag gesteld. Kan dat allemaal zomaar in Nederland?

Verzoekschrift

Het antwoord is kort en krachtig: ja, dat kan in Nederland. Als u een vordering heeft op uw klant, omdat deze niet betaalt, kunt u deze vordering kracht bijzetten door conservatoir beslag te leggen. U laat uw advocaat een verzoek daartoe bij de rechtbank indienen, en de deurwaarder legt vervolgens beslag. Bij Actio doen we dat regelmatig, door onze goede samenwerking met deurwaarder AGIN Pranger kan dat soms zelfs binnen 24 uur worden geregeld.

Gevolgen

Met het verlof kan de deurwaarder vervolgens beslag leggen op bankrekeningen, onder opdrachtgevers, op onroerende zaken, enzovoort. Roerende zaken zoals auto’s en machines kunnen zelfs worden afgevoerd. Daardoor is beslaglegging een heel effectief drukmiddel om uw debiteur tot betaling te dwingen. De gevolgen zijn ingrijpend. Banktegoeden worden bevroren, goederen worden weggehaald, u kunt zich voorstellen dat de bereidheid om direct te betalen dan groter wordt.

Kort geding

Maar heeft u er al eens aan gedacht wat er gebeurt als er bij u beslag gelegd wordt? U heeft immers ook wel eens een geschil met een leverancier of opdrachtgever. Die kan ook bij u beslagleggen. Bent u daar op voorbereid, heeft u maatregelen getroffen om de schade in dat geval beperkt te houden? Ook daar zijn de advocaten van Actio dagelijks mee bezig. Wij adviseren in beschermingsconstructies en voeren kort gedingen ter opheffing van gelegde beslagen. Om er zo voor te zorgen dat u zo min mogelijk last van het beslag heeft. En zo lang conservatoire beslaglegging in Nederland nog mogelijk is, zullen we er nog steeds gebruik van maken om uw rechten zo snel mogelijk veilig te stellen.Naar nieuwsoverzicht