Velden zijn niet correct ingevuld

Best gelezen blogs van 2020

Het einde van 2020 is in zicht. Tijd om terug te blikken op de meest gelezen blogs van 2020. Met stip op 1 staat onze blog waarin we uitleggen hoe je een rechter moet aanspreken. Verder wordt er veel gelezen over beslaglegging en het opheffen van een BV. 

Hierbij presenteren we onze top tien best gelezen blogs van 2020:

Hoe spreek ik de rechter aan?

Een zitting bij de rechtbank kan al spannend genoeg zijn. Daarom is het fijn om te weten hoe je je moet gedragen in de rechtszaal. Ga goed voorbereid de rechtszaal in door te weten hoe je de rechter aanspreekt. 

Lees hier hoe je de rechter aanspreekt

Hoe lang duurt een rechtbankprocedure?

Een rechtbankprocedure duurt in de regel minimaal een half jaar. Waarom een rechtbankprocedure veel tijd in beslag kan nemen, leggen we uitgebreid uit in deze blog. 

Lees hier de blog 

De regels bij het opzeggen van een abonnement

Misschien ken je het wel: je hebt een abonnement op de sportschool, maar eigenlijk kom je er te weinig. Je wilt daarom het abonnement opzeggen. Kan de sportschool voorwaarden stellen aan het opzeggen van het abonnement? En hoe zit het met andere aanbieders van abonnementen? In deze blog zetten we uiteen hoe het zit met het opzeggen van een abonnement. 

Ontdek hier de regels

Mijn B.V. opheffen: ontbinden, turboliquidatie of faillissement?

Een bedrijf is sneller opgericht dan opgeheven. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden om een B.V. op te heffen. De meest voorkomende manieren zijn ontbinding, turboliquidatie of faillissement. Welke optie de beste keuze voor jouw B.V. is, is afhankelijk van de situatie. In deze blog vertellen we meer over de drie genoemde manieren om een B.V. op te heffen. 

Lees hier de blog

Beslaglegging: wat is het, hoe werkt het en wat kan ik er tegen doen?

Over het onderwerp ‘beslaglegging’ zijn diverse blogs geschreven. Het is dan ook een ingrijpend onderwerp, helemaal als het je overkomt. Wat beslaglegging precies is, het verschil tussen conservatoir en executoriaal beslag en wanneer je beslag kunt leggen wordt besproken in deze blog. 

Meer weten over beslaglegging? Op nummer acht in deze lijst vind je de blog over waar je allemaal beslag op kunt leggen.

Lees meer over beslaglegging

Recht op koop of voorkeursrecht?

Begrippen zoals recht op koop, recht van eerste koop en voorkeursrecht worden regelmatig door elkaar gehaald. Hierdoor kan er in bepaalde gevallen onduidelijkheid ontstaan. Dit komen wij geregeld tegen in ons vak. Daarom deze blog om deze begrippen helder uit te leggen en aan te geven waar het verschil in zit. 

Hoe zit het met recht op koop?

Wat is een meesterclausule en waar moet je op letten?

De term ‘meesterclausule’ kan voorkomen in de vastgoedwereld. Verkoop je een pand, dan kan het voorkomen dat iemand koopt ‘voor zich of een nader te noemen meester’. Dit betekent dat degene die de koop sluit, op een later moment iemand anders als koper kan aandragen. Hier zitten echter wat mitsen en maren aan. In deze blog vertellen we meer over de meesterclausule. 

Ontdek hier meer over de meesterclausule

Beslaglegging: waar kan ik beslag op leggen en welke voordelen en nadelen zijn er?

Zoals eerder aan bod gekomen, is er rondom beslaglegging veel te vertellen. In deze blog gaan we dieper in waar je precies beslag op kunt leggen, zoals bankbeslag en beslag op roerende zaken. Per onderwerp behandelen we zowel de voordelen als de nadelen. 

Lees meer over beslaglegging

Hoe belangrijk is een handtekening?

In Nederland kunnen bijna alle overeenkomsten mondeling worden gesloten. Daar is dus geen handtekening voor nodig. Er zijn echteruitzonderingen waarbij een handtekening op de overeenkomst noodzakelijk is om de overeenkomst geldig te maken. Denk aan een arbeidsovereenkomst met concurrentiebeding of het kopen van een huis. In deze blog vertellen we je meer over wanneer een handtekening nodig is. 

Zo belangrijk is een handtekening

Vijf manieren om een overeenkomst te eindigen

Het kan voorkomen dat je van een overeenkomst af wilt komen. Denk bijvoorbeeld aan een samenwerkingscontract of een arbeidsovereenkomst. Er zijn diverse manieren om een overeenkomst te beëindigen. Elke manier kent weer verschillende gevolgen. Lees je daarom goed in over het beëindigen van een overeenkomst en schakel bij vragen onze hulp in. 

Lees meer

 

Met onze blogs geven we inzicht over diverse juridische onderwerpen, zoals procederen, arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Heb je juridische kwesties omtrent personeel, je onderneming of bijvoorbeeld huurrecht? Neem contact op met een van onze advocaten in Assen of Hoogeveen. 

ContactformulierNaar blogverzicht